Annonceudvidelser gør dig bemærkelsesværdig på Google: Bliv klogere på hvordan

Fyld mere når din målgruppe søger efter dine ydelser/produkter
12/12/2022 · Paid search
annonceudvidelser
12/12/2022 · Paid search

Du kan ved at udnytte dine annonceudvidelser optimalt opnå højere klikrate og konverteringer, når du fylder mere på Googles søgeresultater. Fang din målgruppes opmærksomhed og skil dig ud.

Et begreb, der kommer til at gå igen i dette indlæg, er ”more real estate”. Det er en betegnelse for at ”fylde” mere, når brugere foretager en søgning på et søgeord, som man målretter sine annoncer mod.

Ved at implementere annonceudvidelser på Google Ads, kan man formå at give flere nyttige oplysninger til brugerne og være mere fremtrædende – og da annonceudvidelser øger synligheden af dine annoncer vil din CTR blive forbedret. 

Hvilke annonceudvidelser findes der?

Annonceudvidelserne, som er tilgængelige for annoncører på Google Ads, er listet herunder. Hver enkelt annonceudvidelse vil blive uddybet. 

Undersidelinks

Disse links giver brugeren flere muligheder for at klikke ind på din hjemmeside. Du kan sende brugere ind på bestemte sider efter ønske. Du kan tilføje op til 20 undersidelinks, og det er helt essentielt, at du bruger denne udvidelse, hvis du har en webshop. Hvis kunden har foretaget en bred søgning på et søgeord – fx “bukser”, kan du dirigere denne over på flere relevante kategorisider. Endvidere kan undersidelinks også anvendes som en opfordring til handling, fx “Kontakt os” eller “Indhent et tilbud”.

Infoudvidelse

Med denne udvidelse kan du fremhæve, hvorfor kunden skal vælge dig frem for din konkurrent. Du kan tilføje op til 20 infoudvidelser. Fremhæv dine USP’er, fx “fri fragt”, “prisgaranti”, “førende leverandør”, “største udvalg” etc.

Udvidelse med websiteinfo

Hvis du sælger flere mærker, kan du fremhæve disse ved at vælge ”brands”. Man har også mulighed for at vælge ”typer” – fx kjoler, nederdele, bukser etc. Du kan tilføje op til 10 af disse udvidelser. Vil du vide mere om denne annonceudvidelse, kan du læse mere i vores digitale marketingordbog her.

Billedudvidelse

Med denne udvidelse kan annoncerne gøres mere attraktive, da der tilføjes et visuelt element til annoncen. Denne udvidelse bliver tilgængelig efter 90 dages aktivitet på din Google Ads-konto.

Opkaldsudvidelse

Gør det nemt for kunden at kontakte dig via telefon uden at klikke på selve annoncen. Læs mere om opkaldudvidelse her.

Udvidelse til konktaktformular

Kunden kan kontakte dig via en Google formular uden at klikke på selve annoncen.

Adresseudvidelse

Hvis du har en fysisk butik, kan du gøre brug af en adresseudvidelse, der gør det nemmere for brugeren at finde din butik. Dette kræver, at du har Google My Business.

Adresseudvidelse for affiliates

Hvis du sælger dine produkter gennem detailkæder, kan du anvende denne form for adresseudvidelse. Når der søges efter dit produkt, vil adressen for nærmeste affiliate vises.

Appudvidelse

Hvis du har en app, kan denne promoveres med appudvidelse.

Promoveringsudvidelse

Hvis du kører en tilbudskampagne – fx sommertilbud eller Black Friday – kan du oprette en promoveringsudvidelse. Udvidelsen kan fremgå som “Sommertilbud – 15% rabat på alt”. I indstillingerne kan dato for start og slut udfyldes.

Hvorfor er det vigtigt med “more real estate”?

Forestil dig at du tilbyder kontorrengøring. I den forbindelse har du valgt at annoncere på søgeordet “kontorrengøring pris”. Du er ikke alene om at annoncere på dette søgeord, og der er stor konkurrence på det. Men hvordan kan du øge dine chancer for, at brugere klikker på netop din annonce og dermed øge sandsynligheden for at få en konvertering? 

Svaret er simpelt; fyld mere. Ved at få en fysisk større synlighed i søgeresultaterne skubber du konkurrenternes annoncer længere ned.

Sørg for at bruge så mange relevante annonceudvidelser som muligt. Det er ikke alle annonceudvidelser, som Google vælger at vise hver gang, hvorfor nogle fx vil have en adresseudvidelse på ved en søgning og ved en anden søgning inkludere et billede. Ved at udnytte annonceudvidelser kan du tage mere plads øverst på siden = “more real estate”, og øge interaktionen med din annonce.

Det er ikke nok kun at fylde annonceudvidelserne for at gøre dig bemærkelsesværdig. Annoncens budskab skal være skarp og imødekomme brugerens søgeintention, og du må ikke glemme at inkludere en eller flere CTA’er, som opfordrer til handling. 

I eksemplet herunder er der foretaget en søgning på “kontorrengøring pris”. Den første annonce fylder betydeligt mere end annonce 2 og 3. Søgeordet “kontorrengøring” fremgår i annoncebeskrivelsen (markeret af Google med fed), og priser fremgår i undersidelinks. I denne visning bliver tre annonceudvidelser vist (telefonudvidelse, infoudvidelser, og undersidelinks).