Linkjuice

Hvad er linkjuice?

Linkjuice er en del af linkbuilding, som er en særdeles effektiv SEO-disciplin. Når man diskuterer linkjuice, så er teorien, at desto bedre et link er, desto mere link juice får man. Linkjuice er altså en måde at beskrive styrken af de links, man får eller videregiver. Har et link høj relevans og styrke i forhold til dit indhold, så giver linket mere juice og omvendt. Har en side derimod mange udgående links, så vil der gå mindre linkjuice til hvert link.

Så stræber du efter at få din hjemmeside til at ranke højere i Googles søgeresultater, så skal du fokusere på linkjuice og relevansen af linket. Handler din hjemmeside f.eks. om SEO, så rammer et link fra den lokale dyrelæge ikke højest på relevansparametret.

Det er desværre ikke muligt at vide, hvor meget linkjuice din egen hjemmesiden har, eller et andet link kan bidrage med. Det er kun Google, der kender dette.

Hvordan får du mere linkjuice til din hjemmeside?

Når vi taler om links, so taler vi om to forskellige typer af links, nemlig editorial og non-editorial. Editorial links, også kendt som naturlige links, tæller højere i forhold til linkjuice. Denne form for links tager dog hårdere arbejde at få, da det kræver, at din hjemmeside bidrager med relevant indhold, som giver andre lyst til at linke til.

 

Tilbage til ordbog