Ankertekst (Anchor text)

Hvad er en ankertekst?

En ankertekst (på engelsk Anchor text) er den tekst på det aktive link, der kan klikkes på og herved åbnes en hjemmeside. Ankertekst er noget af det vigtigste, når man taler om SEO og brugen af ankerteksten til at opbygge bl.a. indgående links til sin hjemmeside, webshop eller blog (Ankertekster benyttes også til udgående links og intern linkstruktur). Næsten alle links har værdi, dog skal et link også være lavet på den korrekte måde med brugen af ankerteksten. Der er mulighed for at lave internt og eksternt tekstlink på to måder:

1.    https://www.atakdigital.dk
2.    Råd og vejledning til SEO

Ovennævnte to eksempler er faktisk begge ankertekster. Ved den første bruger man selve URL-adressen til at lave linket. Dette betyder at søgemaskine-robotter læser selve URL/hjemmeside adressen og får derfor ikke forklaret, hvad linket handler om.

Bruger man metode to, forklarer man en korrekt og beskrivende ankertekst. Hjemmesiden www.atakdigital.dk handler om råd og vejledning til SEO.

Man kan trække relationer til den virkelige verden og forestille sig at man skal til at finde en tømrer til sit nye køkken. Man spørger ven ét, der bare giver dig adressen på Tømrermester Jensen. Ven to fortæller dig bland andet, hvor Tømrer Hansen bor men også at han er rigtig god til at lave køkkener samt tagkonstruktioner. Henvisningen fra ven to er klart den bedste og den mest værdifulde for dig/søgemaskinen.

Tilbage til ordbog