Intern linkstruktur

Hvad betyder intern linkstruktur?

Grundlæggende udgør en intern linkstruktur, ens websites evne til at  hjælpe Google med at forstå hjemmesidens opbygning og prioriteringen af landingssiderne. Intern linkstruktur er nemlig den måde, ens websites sider er opbygget på.

Intern linkstruktur er en del af dit websites SEO, derfor bør dette være prioriteret over eksterne links, da det er vigtigt at få grundstrukturen på plads først.

En simpel menu er ikke nok

Google kan godt lide, når hjemmesider har en god linkstruktur, og derfor er det vigtigt, at man bygger sin linkstruktur ordentligt op. Det inkluderer ikke kun en overskuelig og simpel hovedmenu. En god linkstruktur er bygget op ved, at linkroden henviser til overordene kategorier, som henviser til undersider osv. På den måde får man en overskuelig linkstruktur, som er nem at aflæse. En fordel kan være at gøre brug af brødkrummer, så brugeren og Google kan overskue hvor i linkstrukturen de befinder sig i.

Jo tættere landingssiden er på hoveddomænet, jo vigtigere er landingssiden. Derfor er det en god huskeregel, at ens vigtige sider er tæt på linkroden, da de viser, at de er vigtigere end undersider.

Optimering af intern linkstruktur

En god intern linkstruktur kan være til gavn for både besøgende og Google, da det bidrager til at fortælle, hvad hjemmesiden handler om. Én af de vigtigste fremgange til at optimere den interne linkstruktur, er ved at lave links fra produktniveau til kategoriniveau, så det giver mening. Har du nogle landingssider, som du mener er vigtige for Google at vægte, handler det om at øge vægtningen ved at skabe mange links til siderne internt på sitet, udover blot at lægge dem højt i site-strukturen. Det signalerer til Google, at siderne er vigtige.

Benyt ankertekster

Intern linkstruktur kan også bestå af ankertekster. Har du f.eks. med en længere tekst at gøre, som er delt op i underemner, kan det være fordelagtigt at bruge anktertekster for at gøre det lettere for den enkelte læser at finde det relevante indhold i artiklen.

Intern linkskrutur er også beskrevet under linkbuilding.

Tilbage til ordbog