Yoast SEO

Hvad er Yoast SEO?

Hvis du er bekendt med SEO, så har du garanteret hørt om Yoast SEO før. Her er der tale om et plugin til WordPress, som er nyttig i forbindelse med søgemaskineoptimering. Yoast SEO har til formål at skabe overblik, hvordan nuværende tekster på en hjemmesiden er SEO-venlige, eller hvordan de kan SEO-optimeres. Derudover bruges Yoast SEO også som et værktøj til at skrive bedre tekster, der har fokus på SEO.

Ved at installere Yoast SEO er det nemmere at skabe bedre indhold, da man er nødsaget til at vælge et søgeord at fokusere på til hver tekst. Fokussøgeordet danner baggrund for, hvor optimeret teksten er i forhold til SEO. Derfor bidrager Yoast med retningslinjer, hvornår en tekst er SEO-optimeret, herunder:

  1. Læsbarhed
  2. Antal ord
  3. Metabeskrivelse
  4. Billeder
  5. Udgående links
  6. Fokussøgeord

Derudover muliggør Yoast SEO at optimere snippet, som bliver vist på Google, dvs. metabeskrivelse og title, så det er optimeret til søgemaskinen. Det er nemlig det første, brugeren og Google ser, når dit website bliver vist i Googles søgeresultater. Derfor er Yoast SEO et must, når du skal søgeoptimere dit website.

Tilbage til ordbog