Meta keywords tag

Hvad er meta keywords tag?

Gennem tinden har meta tags haft en omtumlet tilværelse som keywords. Dette skyldes at meta keywords tag var et af søgemaskinernes foretrukne steder at finde information om en hjemmesides emne og relevante søgeord. Hvilket gjorde at webmastere puttede en masse irrelevante emneord ind i deres siders meta keywords tag, for at få trafik og dermed opnår en højere placering i søgeresultaterne. Med tiden er meta keywords tag derfor faldet kraftigt i værdi i forhold til placering på søgemaskinernes lister. Hvilket også er grunden til at keywords meta tags er et godt meta tag at undvære på din hjemmeside.

Hvis man er heldig giver et meta keywords tag med relevante søgeord en minimal positiv effekt på din hjemmesides placering. Men i forhold til at SEO handler om den samlede kumulative effekt af mange små operationer, så derfor kan meta keywords tag være en god idé at have. Flere søgemaskiner har meldt ud, at det ikke længere har effekt på rangeringen.

Hvordan tilføjer man et keywords meta tag i ens html-dokument?

Man tilføjer et meta keywords tag til din hjemmeside ved at skrive nedenstående linje i html-dokumentet mellem de to head-tags, eksempelvis under meta description tag:

<meta=”keywords” content=”dine,søge,ord,adskilt,med,komma,men,ikke,mellemrum”>

Det er dog vigtigt, at man nøjes med de søgeord, som er relevante og unikke for din side. Derudover er det også en god idé at sørge for, at ordene i keywords meta tag også indgår i ens description meta tag.

Tilbage til ordbog