Google Penguin

Hvad er Google Penguin?

I hælene på Google Panda annoncerede Google det nye linkbuildingfilter Google Penguin i april 2012. Google Penguin har til formål at rydde op i de mange hjemmesider med spamindhold, som tidligere rankede højt i Googles søgeresultater. Konsekventligt stræber algoritmen efter at belønne hjemmesider af høj kvalitet og dermed mindske søgeresultater, som aktivt beskæftiger sig med linkordninger af lav kvalitet og keyword stuffing.

Google Penguin gennemgik i alt 10 opdateringer i årene mellem 2012 og 2016, hvilket påvirkede forståelsen af SEO i stor grad. Fra 2017 blev det nye filter et fast element af Googles kernealgoritme. Hvor Google Panda har til formål at tjekke op på kvaliteten af selve indholdet, så sørger Google Penguin for at tjekke indholdet igennem for tvivlsomme links fra websites af dårlig kvalitet.

Sådan undgår du at blive ramt af Google Penguin

Heldigvis er der tiltag, du kan implementere, hvis du vil undgå en “penguin penalty”, eller i hvert fald begrænse skaden:

Ankertekster

Stræb efter at gøre ankerteksterne så varierende som muligt ved at tilføje flere forskellige ord og sætninger ind i ankerteksterne. Det bidrager til at skabe et naturligt billede af websitet. Som hovedregel bør antallet af identiske ankertekster ikke overskride 20%. Forsøg at indarbejde sætninger som ‘læs mere her’ og ‘klik her’ sammen med andre ord og sætninger ind i din ankertekst for at skabe et naturligt billede af hjemmesiden. Læs mere om, hvorfor din ankertekst er af vigtig betydning for dit websites SEO her.

Irrelevante links

Det giver måske sig selv, men man skal så vidt muligt forsøge at undgå for mange irrelevante links. Det indebærer links, som ingen relevans har til det indhold, det linker til. Google har en tendens til at blive bedre og bedre til at forstå sprog og relevans, hvorfor det bliver mere og mere farligt med irrelevante links, fx: Hvis der ligger et link om hjemmelavet is på en hjemmeside, der handler med træningsudstyr, så ser det meget unaturligt ud, hvorfor den positive effekt kan være begrænset.

Brug den sunde fornuft

Man kan anerkende Google Penguin som Googles forsøg på at komme tilbage til en tilstand, hvor et link faktisk betød, at et menneske syntes, at en andet menneskes hjemmeside bidrog med relevante informationer. Det betyder, at fremtidens linkbuilding indebærer mere omhyggelig linkbuilding, så hjemmesiden får en mere troværdig og naturlig linkprofil.

Tilbage til ordbog