Feeds

Hvad er feeds?

Feeds er en smart måde at få præsenteret et hjemmesideindhold på, uden at skulle loade en hel hjemmeside, der jo ofte kan være tung på grund af billeder, bannerreklamer, lækker grafik osv. Hvis du eksempelvis vil have et hurtigt overblik over dagens nyheder, men ikke vil sidde og klikke de enkelte mediers hjemmesider igennem én efter én, så er feeds et godt værktøj.

Men feeds er også en smart måde at få sit eget budskab udbredt på: Når du tilbyder feeds fra din hjemmeside og tilmelder dine feeds til tjenester som fx overskrift.dk eller rsskataloget.dk, når du ud til mange potentielle besøgende, der kan bruge dine feeds til at følge med i, hvad du foretager dig, og hvad der sker på din side, men uden at skulle klikke ind på din hjemmeside hver dag. Det betyder også, at andre fx kan linke til dit feed på deres egen hjemmeside, og dermed vil dine opdateringer blive vist på deres side også.

Du kan betragte feeds som appetitvækkere, der i første omgang skaber opmærksomhed omkring din hjemmeside, og dernæst i anden omgang trækker flere besøgende og links til. Feeds er på den måde ét af de redskaber, som du kan bruge, når du vil søgemaskineoptimere din hjemmeside.

Hvordan virker feeds?

Grundlæggende består feeds af tekstfiler på en webserver. Feeds er kodet i XML og indeholder oplysninger om overskrifter, menupunkter, korte beskrivelser o.lign., som – når de læses af et særligt program, en feed-reader – bliver til ultrakorte og overskuelige informationsbidder. Feed-readeren forvandler tekstfilerne til meningsfuld information, ligesom browseren forvandler html-kode til hjemmesider. På den måde svarer feeds til en slags mini-hjemmesider, hvor kun det væsentligste informationsindhold bliver præsenteret.
Et udtryk, der typisk forbindes med feeds, er RSS, der står for ’Really Simple Syndication’, som betyder noget i retning af en meget simpel strøm af opdateringer. RSS er ét af flere feeds-formater, men formentlig det mest udbredte. Et andet feeds-format er Atom.

Tilbage til ordbog

Udfyld formularen og bliv kontaktet: