CMS (Content Management System)

Hvad er et CMS (Content Management System)?

CMS (Content Management System) er et system der gør, at man selv nemt, hurtigt og uden at kende til HTML/anden form for kodning, kan rette i en struktur, tekst, billeder m.m. på en hjemmeside. I de fleste tilfælde redigerer man billeder og tekst via det, der hedder en WYCIWYG editor. Her kan man se præcis, hvordan ændringer vil komme til at se ud online på hjemmesiden efterfølgende. Når man fx skal lave et link, er det også meget nemt med et CMS system.

Et Content Management System har et tekst editor modul, der minder en del om funktionerne på Microsoft Word. Helt banale funktioner som at gøre en tekst fed, kursiv, understreget, centrere teksten osv..

De fleste hjemmesider/platforme har i dag et CMS system, hvor hjemmesideejere selv kan redigere deres tekster. Webudviklere bliver bedre og bedre, og de fokuserer meget på brugervenligheden også. Der kommer dog også flere og flere krav til CMS systemerne, da hjemmesideejere efterhånden har kendt til flere forskellige platforme, og de ved, hvad de gerne vil arbejde med.

SEO & CMS systemer?

Det er ikke noget krav at have et CMS system for at kunne søgemaskineoptimere en hjemmeside. Det er en skrøne. Dog kræver det, at vedkommende, der skal arbejde med SEO på hjemmesiden, kan kode sig ud af ændringerne. Derfor er det langt fra alle hjemmesideejere, der selv kan optimere deres egen hjemmeside. For en SEO-ekspert, der har kendskab til programmering, vil det også være mere omfattende at foretage ændringerne i koderne, end direkte i CMS panelet.

Open Source Platforme med CMS til SEO

Der findes flere open source platforme, der har et CMS system indbygget, der er SEO-venlige. Alle disse platforme kræver dog diverse ændringer/tilføjelser, før de er 100% kompatible med SEO arbejdet. Her kan nævnes WordPress og Joomla, der er de mest benyttede. Der findes også open source shopsystemer som Prestashop og OsCommerce.

WordPress

Et godt, nemt og tilmed gratis CMS system er WordPress. I første omgang blev det lavet med fokus på folk, der gerne ville blogge, men blev hurtigt modificeret til at kunne bruges som et ganske almindeligt CMS system. Det gode ved WordPress er, at det er Open Source, hvilket vil sige at det er gratis at anvende. En anden god ting er alle de plugins (tilføjelser), man kan finde til det. Især værktøjer til at lave effektiv SEO er der rigtig meget af på nettet, og mange professionelle SEO-eksperter bruger systemet til kunders- samt deres egne løsninger.

Tilbage til ordbog