Backlinks

Hvad er backlinks?

Backlinks er links, der fører tilbage til din hjemmeside – altså indkommende links. Et backlink fra en hjemmeside til en anden opfattes af søgemaskinerne som en “stemme” eller en anbefaling af din hjemmeside. Altså, der er vist interesse for din hjemmeside, derfor er den berettiget en højere placering i søgeresultaterne.

Linkbuilding, som er en del af søgemaskineoptimeringen, inkluderer oprettelse af backlinks.

Ikke alle former for backlinks er lige værdifulde. Links fra hjemmeside med relevant indhold, og som allerede har en høj rangering har stor betydning, hvorimod links fra hjemmeside med nofollow eller redirects er betydningsløse for din placering i søgeresultaterne.

Backlinket skal helst være linket på den rigtige måde.

Før i tiden var det enormt vigtigt, at søgeordet blev brugt som ankertekst og ikke domænet. Der er i dag helt nye retningslinjer for, hvordan ankertekster skal opbygges. Ved at benytte udelukkende søgeord som ankertekst, opnår man faktisk modsat effekt  – dvs. et dårligt syn fra Google på hjemmesiden ift. det enkelte søgeord. Derfor varierer man meget i ankerteksten, hvor man både bruger hele sætninger, “klik her”, domænet/URL-adressen osv. Ankerteksten er den tekst, der er fremhævet i teksten som et link.

Det er muligt at købe backlinks, men man skal passe på med backlinks, der alt for tydeligt er købte, da de ikke er anerkendte af søgemaskinerne og derfor ikke vil have nogen effekt på rangeringen. Læs mere om gode og dårlige backlinks (indkommende links) i artiklen linkbuilding .

Backlinks, som kun kan opfattes som spam, er imod søgemaskinernes reglementer. Søgemaskiner som f.eks. Google bruger kæmpemæssige summer på at udvikle metoder til at identificere disse former for backlinks.

Tilbage til ordbog