Affiliate marketing

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er et partnerprogram, hvor udbyder giver annoncør muligheden for at markedsføre et produkt eller en ydelse. Når annoncøren via sin hjemmeside skaffer udbyderen besøgende/kunder, afregnes et beløb fra udbyder til annoncør.

Man afregnes typisk for salg, leads/tilmeldinger og kliks. Din hjemmeside sender altså en besøgende over til affiliate udbyderen, hvor den besøgende foretager et køb eller en registrering. Du får herefter “en bid af kagen”. Fortjenesten er meget forskellig og afhænger af udbyder, produkt, kampagne osv.

I fleste tilfælde samles diverse affiliates i netværk/medier, hvor annoncøren kan se et samlet udbud af affiliate annoncer og vælge dem ud, der passer til dennes målgruppe. Mange virksomheder tilbyder også direkte affiliate aftaler.

Hvordan starter man med affiliate marketing?

Det er faktisk ret let. Du skal først og fremmest have en hjemmeside. Det er en god ide at følge diverse gode råd, såsom at ramme en specifik målgruppe og vise reklamer fra affiliates, der har et godt tilbud, der matcher din målgruppes interesser.

Der findes flere netværk/medier, der samlet tilbyder adgang til affiliate marketing udbydere. Her er nogle af dem (i alfabetisk rækkefølge):

  • Adservice
  • Partner-Ads
  • TradeDoubler
  • Webgains
Tilbage til ordbog