AdSense

Hvad er AdSense?

AdSense er Google’s partnerprogram, der giver hjemmesideejere mulighed for at vise Google annoncer og tjene penge via dette. Med den typiske opsætning, tjener man penge hver gang, der bliver klikket på et af Google annoncerne. Det er dog også muligt at tjene penge med AdSense ved visninger.

Hjemmesiden, hvor på man gerne vil vise Google reklamer, kan være af hvilken som helst størrelse. Du kan altså godt have en lille hobbyhjemmeside og stadig have Google reklamer på siden.

Det smarte ved AdSense er, at reklamerne, der vises, tilpasses sidens indhold. Derfor er klikraten typisk højere, da det er målrettet annoncering. Google annoncer kan både vælges som tekstannoncer og bannerreklamer.

Mange bruger Google AdSense både som en lille hobby, men også en del professionelle mennesker tjener styrtende med penge via AdSense.

For kunne tjene penge med AdSense, hvilket også gælder alle andre former med partnerprogrammer og affiliate marketing osv., skal man først og fremmest finde på noget at skrive om, der har generel interesse for mange mennesker. Derfor er det en god ide at overveje, hvad man vil skrive om, inden man kaster sig ud i det. Hvis du skriver om et emne, ikke særlig mange mennesker interesserer sig for, vil trafikken til din hjemmeside være lav, og du vil ikke opnå særlig mange kliks på dine Google annoncer via dit AdSense program.

Du skal derimod heller ikke bare skrive om et emne, hvortil der er mange interesserede. Konkurrencen kan helt enkelt være for stor.

Du skal derfor overveje grundigt, hvilket eller hvilke emner du vil berøre på din hjemmeside.

Læs mere om Google Adsense.

Tilbage til ordbog