Sådan engagerer du målgruppen

Skab engagementet og få bedre resultater af din annoncering
29/11/2022 · Paid search, Paid social
Artikel om engagement
29/11/2022 · Paid search, Paid social

I dette indlæg får du gode råd, som du kan implementere i din markedsføring, så du opnår øget engagement og derigennem resultater af din annoncering.

I en dynamisk verden præget af digitalt indhold kan det være udfordrende at holde målgruppen engageret og opmærksom om sit eget brand, da forbrugerne i dag navigerer rundt mellem et markant større udvalg, når de er på udkig efter produkter/ydelser. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed i sin markedsføring har gjort sig overvejelser om, hvordan den målrettede målgruppe kan holdes engageret. 

Disse råd begrænser sig ikke alene til Google Ads, men kan implementeres til annoncering på øvrige Paid Ads-platforme som fx Facebook Ads og Instagram Ads, hvor engagement er mindst ligeså vigtig.

Forbrugerne bliver dagligt eksponeret for en lang række annoncer – både gennem push- og pull-marketing, men det er ikke alle annoncører, som formår at øge engagementet, da det ikke er taget med i strategien. 

I dette indlæg får du gode råd, som du kan implementere i din markedsføring, så du opnår højere engagering og derigennem resultater i din annoncering. Du skal være med under hele kunderejsen og derfor få vist dine annoncer på tværs af flere Google-platforme samt partnernetværk, da du derigennem kan påvirke brugere til at foretage en handling. Det kræver dog, at man i sin annoncering skal appellere til den enkelte bruger, men hvordan? 

Det kan være svært at personliggøre annoncer til den enkelte forbruger, men man kan med skræddersyede oplevelser skabe dybere engagement fra forbrugerne, når man er med i flere faser af kunderejsen – fra top funnel til bottom funnel.

Den skræddersyede brugeroplevelse

Google har i samarbejde med Ipsos foretaget en undersøgelse august 2022, hvor 2.000 brugere i alderen +18 er spurgt ind til bl.a., hvilke platforme de anvender til søgning, og om hvorvidt de gennemser feeds på platforme som Google, Chrome, YouTube, Facebook, Instagram etc. Til dette svarer over halvdelen af respondenterne, at de brugere Google og YouTube, når de researcher på produkter og mærker, så hvorfor ikke komplementere Google search-kampagnen med en YouTube-kampagne? 

Det, der taler mere for, at man skal bruge flere platforme i sin markedsføring, er, at samme undersøgelse tilkendegiver, at 91% af deltagerne svarer, at de i deres research opdager nye produkter og brands, som skaber interesse hos den. Ved at blive vist i et Googles Feed (produktfeds til Disovery-annoncer) med billeder/video, kan man skabe blikfang og derigennem øge sandsynligheden for engagement og handling.

Produktfeeds til Discovery-annoncer er tilgængelige i en beta-version, inden denne udrulles for alle annoncører på Google Ads. Fordelen ved at anvende denne tilgang er, at man som brand kan skræddersy en annonceoplevelse baseret på forbrugerens hensigt og interesse. Dermed sagt at Google gennem dit Google Merchant Center-katalog kan vise annonceindhold, som er specifikt udvalgt til den enkelte bruger. 

Det sker ved at Google gennem produktfeedet kan indhente livsstilsbilleder og korte tekster, som kan fremme handlingen fra brugeren, der eksempelvis er interesseret i sko og mode. Google kan ud fra forbrugerens søgehensigter og interesser for sko og mode vise denne forbruger annoncer for stiletter, festsko, sko med høje hæle m.v., når denne forbruger befærder sig på platforme som YouTube, Discovery og Gmail. 

Når man som brand anvender flere platforme til markedsføring, giver det større mulighed for eksponering, ”forfølgelse” og dermed awareness om brandet, og flere forbrugere er tilbøjelige til at undersøge samt stifte bekendtskab til nye brands. En branche kan være præget af konkurrence fra store aktører, men hvis man formår at skræddersy en annonceoplevelse gennem målretningsområder, tekster, visuelt indhold m.m., kan man skabe resultater.

Skab større effekt med aktiv-først tilgangen

Et nyere ”fænomen” inden for brugen af videocontent er det, der kaldes for ”shorts” (en kort videooplevelse). Det er små klip, som eksempelvis fitnessudøvere anvender, når de skal fremvise deres workout-sessioner. Det er også et middel til annoncering, hvor man som virksomhed kan kreere kreativer og content, som øger engagement fra forbrugerne. Videoannoncer er med til at øge engagementet fra forbrugerne i forvejen, så hvorfor ikke udnytte ”shorts” i sin markedsføring?

Shorts er med til, at man kan skabe en storytelling om et produkt, hvor produktet eksempelvis tages i brug. Gennem de visuelle indhold i de korte videoer, kan man skabe en fortælling, som øger og fremmer handling fra den bruger, som ser indholdet. Undersøgelsen, som Google og Ipsos foretog i august 2022, tilkendegav også, at omtrent halvdelen af respondenterne var mere tilbøjelige til at undersøge et produkt nærmere og købe produktet efter at have set en videoannonce. 

Når forbrugerne skal engageres, handler det også om, at de skal se sig selv bruge produktet og omfavne produktet. Flere annoncører har skabt markant vækst gennem ”shorts” på YouTube og særligt på TikTok. Når en udfordring (challenge), en dans eller noget helt tredje får forbrugerne til at hoppe med på trenden, kan man hurtigt gå viralt, når produktet er en del af denne trend. Set dine aktiver først – produktet, videomateriale og billedaktiver og skab en historie om dit produkt, som appellerer til din målgruppe, så de aktivt hopper med på bølgen, eller udfører en handling – fx køb. Hvis man formår at gå viralt med sit indhold, så flere forbrugere deler indholdet på flere platforme eller optager sig selv i udførelsen af en challenge, så kan disse forbrugere blive til ambassadører for dit brand, og hvad er bedre end trofaste ambassadører?

Det er også vigtigt at tage i mente, at forbrugere jf. førnævnte undersøgelse har angivet, at de er mere tilbøjelige til at klikke på en annonce, hvor der er personer inkluderet. Igen et aspekt der styrker argumentet for, at man fokuserer mere på livstilsvideoer og -billeder frem for blot at vise produktet, der tages ud af en æske.

Du kan i din annoncering bruge værktøjer, som kan hjælpe dig med at skabe kreativer til din annoncering på Google. Google tilbyder annoncører værktøjer som:

  •  Ads Creative Studio – til opbygning af overbevisende kreativer.
  • Video builder – til oprettelse og tilpasning af fx aktiver til YouTube Shorts.
  • Autotrim – til oprettelse og tilpasning af fx YouTube-videoer.

For at øge ydeevnen og optimeringen af de aktiver, som man anvender til din annoncering, kan man bl.a. bruge rapporteringsværktøjet ”Asset performance” og ”Audience Insights”.