Typiske faldgruber, som du bør undgå, når du anvender Google Ads

Undgå disse fejl når du anvender Google Ads
google ads faldgruber artikel

Hvis du er ansvarlig for jeres Google Ads-annoncering, så er det vigtigt, at du ikke begår disse fejl. Det kan spare dig annoncekroner, som kan bruges mere optimalt.

I dette indlæg kan du blive klogere på de typiske faldgruber inden for Google Ads. Når man annoncerer er der ofte nogle ting, man overser eller glemmer, fordi andre dele prioriteres. Det er dog vigtigt, at man har faldgruberne for øje, så man som annoncør ikke overser mulighederne for optimeringen og ender med at bruge budget på spildt trafik.

1) Konverteringsopsætning – Undgå igangsættelse af annoncering før målene og konverteringssporing er opsat korrekt

For at få målbare resultater til rapportering af Google Ads-performance er det vigtigt, at man opsætter korrekt konverteringssporing. Det er et must, men det er et område, som kan overses. Essensen med annoncering på Google er, at denne kanal skal være en kilde til konverteringer. Men hvis sporingen ikke er opsat inden igangsættelse, kan man komme ud for, at man ikke har korrekt data.

 • Identificer dine konverteringer, og sæt dem op i Google Analytics.
 • Bestem, hvad du er villig til at betale pr. konvertering. Husk på at pris pr. konvertering kan variere på tværs af brancher. Brug derfor relevante benchmarks for den branche du er i.
 • Importer dine mål fra Google Analytics til Google Ads.
 • Klik på ”Værktøjer og indstillinger” > ”Linkede konti”. Vælg herefter din Analytics-konto.

Det er meget vigtigt, at du importerer dine mål før, du starter din kampagne. Google Ads-konverteringssporing begynder at importere data fra din Analytics-konto fra den dag, du klikkede på “Importer”. Det er derfor ikke historisk.

2) GEO-målretning – Undgå brugen af standardindstillinger

Visse punkter ved oprettelse af nye kampagner vælges pr. automatik af Google, men disse skal man passe på – alt efter formålet. Nogle standardindstillinger bør ændres, således at man undgår spildtrafik – særligt hvis man kun målretter annoncer til lokalområdet eller bestemte byer.

Google målretter som standard dine annoncer til personer, som har interesse for det område/den placering, du målretter dine annoncer til, og derfor ikke alene til de personer som jævnligt befinder sig i det geografiske område.

For at undgå visninger uden for din målplacering kan du ændre denne indstilling, så det kun er personer, der p.t. eller jævnligt befinder sig i området, der ser dine annoncer.

Hvis du driver en virksomhed, hvor din målgruppe er turister, skal du ikke slå denne standardindstilling fra.

Hvis du derimod er en servicevirksomhed, som kun yder service på Sjælland, så giver det ikke mening, at brugere med interesse for området, men som befinder uden for Sjælland, ser dine annoncer. Du kan opleve overraskende mange klik udenfor området – fx fra Jylland og Fyn, når denne indstilling som standard er slået til. Dermed kan det give spildtrafik og koste dig dyrt, hvis ikke du ændrer det til at målrette sig personer, som jævnligt befinder sig på Sjælland.

3) Demografi – Du overser at observere demografien

Demografiske oplysninger på brugere, som klikker på dine annoncer, indsamles, men det er de færreste, som bruger disse data til at optimere annoncerne. Med budjusteringer kan man byde optimalt på demografien for de brugere, som giver dig konverteringer.

Annoncer vises som standard for alle demografiske oplysninger for kampagnesøgeudtryk, medmindre andet specifikt er angivet. Det er vigtigt, at du observerer demografien, da man herigennem kan hæve/sænke buddet.

Demografiske valg for søge-, display- og videoannoncer omfatter (inkluder eller ekskluder):

 • Alder: 18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64, 65 eller derover og ukendt
 • Køn: Kvinde, Mand og Ukendt
 • Husholdningsindkomst: Top 10%, 11-20%, 21-30%, 41-50%, Lavere 50% og ukendt
 • Forældrestatus: Forælder, Ikke en forælder og ukendt

Observer demografien, se på kombinationer og vurder. Hvis dit produkt eller din ydelse ikke er relevant for mænd over 45 år, som ikke er forældre, så kan du sænke buddet og dermed undgå at betale for irrelevant trafik.

4) Søgeord – Du bruger brede søgeord

Google vil anbefale, at man som annoncør anvender brede søgeord, men det gavner ikke altid formålet, da annoncerne kan vises på irrelevante søgeforespørgsler på Google. Derfor er det vigtigt, at man nøje udvælger søgeord og målretter annoncerne korrekt.

Bredt match

Bredt match er standardmatchtypen for søgeord, men man skal være opmærksom på, at brede søgeord kan føre til irrelevant trafik, og det opbruger budgettet. Visninger og klik, der kommer af bredt match, er ikke særlig målrettede, og det kan være, du betaler for klik, der ikke er relevante.

Ordene i søgeordet behøver ikke at være til stede i en brugers søgning.

Eksempel:
Du sælger handsker til kvinder. Et bredt matchende søgeord for handsker til kvinder kan give en søgning på tørklæder til kvinder. Googles machine learning er skarp, men brede søgeord kan stadig føre til uønsket trafik.

Øvrige matchtyper

Sætningsmatch

Matcher sætningen (eller tæt variation) med yderligere ord før eller efter.

Eksempel:
Du sælger hatte til kvinder og anvender sætningsmatch – ”hatte til kvinder”. Dermed kan dine annoncer vises, når en bruger søger efter flotte hatte til kvinder (før) og hatte til kvinder i rød (efter).

Eksakt match

Eksakt match af termen (eller tæt variation)

Eksempel:
Du sælger bluser til kvinder og anvender eksakt match – [bluser til kvinder]. Dine annoncer vises, når brugeres søger efter det eksakte udtryk.

5) Glem ikke at byde på dit eget brand

Det er ikke ualmindeligt, at man som annoncør ikke har en brand-kampagne, men det er vigtigt. Vi har oplevet, at kunder ikke ønsker at annoncere på eget brand, da argumentet oftest omfatter, at det er spild af penge, når brugeren alligevel har søgt efter en. Realiteten er dog en anden, når en konkurrent har valgt at annoncere på dit brandnavn – ja det sker. Nogle gange er det uvist, men til tider en strategi, som konkurrenter bruger.

Hvorfor skal man have en brand-kampagne?

 • At byde på dit eget brand medfører, at du vises over de konkurrenter, som annoncerer på dit brandnavn. Dermed rykker konkurrenterne ned i søgningen, og det giver dig mere plads på siden – More Real Estate.
 • En konkurrent, der byder på dit brand, kommer til at bruge omtrent 3 gange så meget, som hvad du vil for at få et enkelt klik.
 • Undersøgelser viser, at Google-annoncer trinvist giver flere organiske søgeklik. For hver 10 organiske klik du får på din hjemmeside, kan du modtage 5 ekstra klik, hvis du har Google annoncer.