Wikipedia

Hvad er Wikipedia?

Wikipedia er et gratis, flersproget og web-baseret encyklopædi-projekt støttet af non-profit organisationen Wikimedia Foundation. De, i alt, 18 millioner artikler og stigende, er blevet skrevet i fællesskab af internetbrugere rundt om i verden, og næsten alle artikler kan redigeres af alle med brugeradgang på Wikipedia.

Wikipedia blev lanceret i 2001 af Jimmy Wales og Larry Sanger, og er gået hen og blevet det største og mest populære henvisningsmedie på internettet. Wikipedia har 365 millioner læsere verden over. Navnet ’Wikipedia’ fandt co-stifter Larry Sanger på. Det henviser til en vadsæk af wiki, som er en teknologi til at skabe samarbejde mellem hjemmesider, det kommer fra det hawaiianske ord wiki, som betyder “hurtig” og det engelske ord ”Encyclopedia”.

Når Time Magazine anerkender ”Dig” som årets personlighed i 2006, anerkender de den stadig voksende succes, som bruger-genereret indhold på internettet har.

Wikipedia bliver nævnt sammen med andre web 2.0 tjenester, som YouTube, MySpace, og Facebook. Nogle mener at ​​Wikipedia endda har udviklet sig fra blot at være en encyklopædisk reference, men også kan fungere som medie på grund af, hvor hurtigt artikler om de seneste begivenheder bliver opdateret med nye informationer.

Wikipedia er ranket som en af de stærkeste websites i verden, fordi mange linker til Wikipedia når de skal linke til informationer, derfor er det også et stærkt medie, som mange gerne vil være repræsenteret på med deres virksomhed.

Når man taler om Wikipedia er der mange der kritiserer dets indholds kvalitet idet det er bruger-genereret indhold og mangler en vis kvalitetskontrol og derfor kan indeholde fejloplysninger. Dette gør at mange ofte kritiserer den manglende kildekritik.

Tilbage til ordbog