Spam

Hvad er Spam?

Når man taler om spam i dag, så omhandler det som oftest uønskede e-mails indeholdende reklamer eller diverse former for scams, hvor folk prøver at lokke en til at sende penge med løftet om store pengebeløb til gengæld.

Her er det vigtigt at bemærke, at udtrykket spam ofte bliver fejlagtigt brugt i forbindelse med tjenester, man selv har tilmeldt sig, men som man ikke længere ønsker at modtage af den eller den anden grund. Her er der imidlertid ikke tale om spam, men den ene undtagelse, hvor tilfældet er, at man ikke kan framelde sig omtalte reklamer, nyhedsbreve og lignende.

Udtrykket spam bør således kun bruge i fald, der er tale om en ulovlig praksis, hvilket det er, hvis man modtager sådanne e-mails uden at have bedt om det, eller der ikke er mulighed for at framelde sig.

Udtrykket spam stammer oprindelig fra USA, og er en forkortelse for “spiced pork and ham”, som er et produkt på dåse, bestående af flæsk og skinke. Dette billige alternativ til rigtig skinke bliver ofte betragtet som et ringe produkt, heraf grunden til brugen af navnet i forhold til uønskede e-mails.

Spamfiltrene er dog i dag så gode, at spam ikke længere er et problem som sådan, hvilket også er grunden til, at der ikke længere er det samme fokus på problemet som der var engang. Industrien lever dog stadig i bedste velgående, også i forbindelse med forskellige Instant Messaging Services, som Windows Messenger, per SMS og så videre i samme dur.

Tilbage til ordbog