SEO-tekst

Hvad er en SEO-tekst?

En SEO-tekst er en tekst, der er optimeret, så den kan findes af Google og andre søgemaskiner og rangere højt i de organiske søgeresultater. Man skriver tekster til en hjemmeside, webshop eller blog af mange forskellige grunde: Man vil gerne informere kunderne, sælge en vare, vise en holdning, dele livets drejninger med andre, eller en helt femte grund. Den vigtigste motivation er dog, at man gerne vil have, at andre læser ens tekster. Hvorfor ellers publicere dem? En måde at gøre det er at lave SEO-tekster. Med SEO-venlige tekster kan man nemlig nå et væsentligt skridt på vejen til at få nye læsere, nye besøgende og nye kunder til ens hjemmeside.

Hvorfor er SEO tekster vigtige?

SEO-tekster er en stor hjælp til at skaffe hjemmesider mere trafik. Jo højere en placering, man har i Googles organiske resultater, des større sandsynlighed er der for, at brugerne vælger at læse din side. I dag er online tekst ikke bare en tekst. Hvis du ønsker, at andre end dig selv og dine venner skal læse, det du skriver, så skal du skrive tekster, som Google synes er relevante og interessante nok til at give dem en høj placering. Hvorfor? Fordi 90 % af danskerne bruger Google til at finde rundt på nettet – og hvis de ikke finder din hjemmeside via Google, så har de svært ved at finde den generelt. 

Hvordan laver man en SEO-tekst?

En grundregel, når man laver SEO-tekster er at huske, at Google er vild med rå tekst. Det betyder derfor, at en søgemaskinevenlig hjemmeside, blog eller webshop bør rumme en vis mængde tekst. Samtidig skal det være formidling af relevant information om produkter, ydelser, kundeoplevelser osv. Derudover skal man tage højde for, at teksten er skrevet til en bestemt målgruppe. SEO-tekster tager udgangspunkt i en søgeordsanalyse og har en vis længde med relevant information.

Hvad er en god SEO-tekst?

En god SEO-tekst består blandt andet af 

  • Et klart budskab
  • Tekst, der tager udgangspunkt i en søgeordsanalyse 
  • Meget tekst
  • Mange afsnit med overskrifter evt. ét eller flere afsnit i punktform 
  • Overskrifterne indeholder søgeordet 
  • Søgeordet optræder hyppigt, men ikke for hyppigt. 
  • Grammatisk korrekt tekst uden stave-og kommafejl
Tilbage til ordbog