Mobilvenlig

Hvad er et mobilvenligt website?

Der er flere aspekter, som gør, at en hjemmeside er mobilvenlig. Det første og vigtigste er, at det visuelle er optimeret til mobilen. Dernæst skal siden være optimeret til mobilen, og det tredje er alsidigheden. En mobilvenlig hjemmeside loader hurtigt, er brugervenligt rent visuelt samt navigeringsmæssigt, og indlæses i samme kvalitet på alle enheder.

Hvorfor er det vigtigt, at din hjemmeside er mobilvenlig?

Den 21. april 2015 valgte Google at favorisere de websites, som er mobilvenlige. Med andre ord, har du ikke en mobilvenlig hjemmeside, er du ikke relevant for Google, og næsten heller ikke for dine brugere.

For rigtig mange brugere begynder kundeoplevelsen på mobilen, da det ofte er her, det første møde med din virksomhed sker. Således er det væsentligt, at brugerne får et positivt førstehåndsindtryk af din hjemmeside.

Oplever brugerne, at de ikke kan ramme menupunkterne, eller skal zoome ud for at se dit content, hvilket gør det svært at navigere rundt, så er dit websted ikke mobilvenligt. Af den grund er der således nogle basiskrav, som skal indfries for at gøre websitet mobilvenligt og dermed skabe en god brugeroplevelse.

Det giver sig selv, at forbrugergrænsefladen på mobilen er væsentlig mindre end på en PC. Derfor er der selvsagt mindre plads at gøre godt med. Det sætter en begrænsning for, hvor mange menupunkter, budskaber og knapper, du kan have på dit website.

Konsekventligt kræver det en del redesign samt prioritering af indhold. Derfor vælger mange at anvende et responsivt design, som tilpasser indhold og design til mobil, iPad, PC osv.

 

Tilbage til ordbog