Loadhastighed (pagespeed)

Hvad er loadhastighed (pagespeed)?

En hjemmesides loadhastighed er et vigtigt parameter, når Google vurderer websitets brugervenlighed. Helt generelt handler loadhastighed om, hvor hurtigt din hjemmeside loader på de forskellige sider, herunder tekst, billeder, skemaer, osv. En essentiel del af oplevelsen på en hjemmeside er loadhastigheden. Er hjemmesiden for lang tid om at åbne, vurderer Google, at det bidrager til en dårlig brugeroplevelse. Konsekventligt anerkender Google en god loadhastighed, når søgemaskinen indekserer hjemmesiden.

Hjemmesider, der giver dårlige brugeroplevelser, får ikke lov at rangere øverst i Googles søgeresultater, da søgemaskinen altid vil stræbe efter at placere brugervenlige websites øverst. Heldigvis er det muligt at optimere loadhastigheden og dermed brugervenligheden af websitet:

Test siden

Inden du går i gang med den helt store optimering af hjemmesiden, er det vigtigt at teste sidens loadhastighed. Der findes et hav af sider på nettet, som tilbyder denne service ganske gratis. Som hovedregel bør du overveje at optimere dit website, hvis det tager mere end 2.5 sekunder at loade siden.

Komprimér billederne

Elementer som fylder mest på en hjemmeside og har stor indvirkning på loadhastigheden, er billeder. Jo mere billederne fylder, jo længere til vil det tage at indlæse siden. Derfor gør det en stor forskel at komprimere billederne, inden de bliver uploaded på siden.

Installér et cacheplugin

I nogle tilfælde kan en langsom loadhastighed stamme fra den hosting-udbyder, som du benytter. Derfor er det en god idé at undersøge, om det kan være roden til den langsomme hastighed.

Tilbage til ordbog