Google

Hvad er Google?

The Big G. Google behøver sjældent nærmere forklaring; men til de få, der måske ikke ved, hvad Google er, så er det en søgemaskine og endda verdens største. Google er danskernes, og de fleste andre mennesker på planetens, foretrukne søgetjeneste, når vi skal søge efter hvad som helst – for så har Google svaret.

Larry Page og Sergey Brin var ph.d studerende ved Stanford University, men udsatte studiet på ubestemt tid, da de sammen udviklede Google i 1998. Google er opkaldt efter tallet gogol – på engelsk googol, som er det største tal, der har et navn. Et gogol er et 1-tal efterfulgt af 100 nuller: 10100.

Google er ligefrem blevet et verbum og kan findes i ordbøger under ”at google”.

Som den mest brugte hjemmeside er Google i den grad almenkendt og bliver ofte refereret til i film og sange. Google er skam også en succesfuld forretning, der tager sig godt af sine medarbejdere og forstår at underholde dem.

Google og andre søgemaskiner har skabt et helt marked for søgemaskineoptimering og online marketing, da det er blevet så almindeligt at søge efter svar og ønskede produkter i søgemaskiner. Google har lanceret produkter som Google Ads, Google Adsense, Google Earth, Google Maps og mange flere.

Tilbage til ordbog