Disavow

Hvad er disavow?

I forlængelse af Googles lancering af Google Penguin i 2014 oplevede mange websites flere link-penalties end tidligere. Konsekventligt frigav Google et værktøj, som webstedejere kunne bruge til at udpege links, som menes at have skadelig effekt på websitet, nemlig disavow-værktøjet. Værktøjer er ikke kun gældende for Google Penguin, men for alle typer link-penalties. Det vil sige, at det er muligt at fjerne indgående links til en website, som man ikke selv har placeret og mener er til skade for websitet. Det er bl.a. her, at disavow kommer ind i billedet.

Disavow er ikke den første løsning

Inden man giver sig i gang med at oprette en disavow-fil med “dårlige” links, er det først og fremmest den bedste løsning at prøve at få de dårlige links fjernet af senderen. Derfor anbefales det at kontakte eventuelle websites, som har linket og høre, om de vil fjerne linket. Dette er dog oftest en meget langvarig proces, da det generelt er meget svært at komme i kontakt med websiteejere, specielt når det gælder websites af lav kvalitet. Disse websites skilter nemlig sjældent med, hvem ejeren er.

Når du har fået fjernet så mange links som muligt ved at kontakte websitesejerne, er det tid til at gå i gang med en disavow-liste, som beder Google om at se bort fra links, listen indeholder.

Det er ikke sikkert, at Google disavower alle links

For frygten af at få en penalty af Google, kan listen over disavow-links hurtigt få ben at gå på. Derfor har Google indbygget en form for “failsafe” funktion. Den har til formål at sikre sig, at man ikke ved en fejltagelse kommer til at disavowe links, som er reelle og i henhold til Googles retningslinjer. Derfor er funktionen ikke en garanti for at Google disavower de links, man beder om.

Formår man at få disavowet links, vil de stadig fremgå i webmastertools, da de ikke er fjernet, men blot disavowet, således Google ser bort fra dem.

Tilbage til ordbog