404 fejl

Hvad er en 404 fejl?

Du er nok stødt på den før. En 404 fejl, også kaldet en HTTP 404, er en fejlmeddelelse, som vises, når en side du forsøger at komme frem til ikke eksisterer. Fejlen kan forekomme, hvis siden er blevet omdøbt, flyttet til en anden side eller blevet slettet. Det er vigtigt at få elimineret eventuelle 404 fejl, da de kan være skadelige på flere plan. Formår en besøgende at ende på en side, der viser en 404 fejl, så leder det ofte til idéen om, at siden ikke eksistere mere, hvilket mindsker muligheden for, at den besøgende konverterer til at blive køber.

Ud over den forretningsmæssige del, så har hjemmesider med 404 fejl også en negativ effekt over for Google, da søgemaskinen er opmærksom på, at fejlen bidrager til en dårlig oplevelse for brugeren. Derfor nedprioriteres sider med 404 fejl.

Er du usikker på, om din hjemmeside indeholder sider med 404 fejl, så er Google Search Console et oplagt værktøj at bruge.

Ret op på en 404 fejl med et redirect

Finder du en 404 fejl på en af dine sider, så er det vigtigt at tage hånd om det hurtigst muligt, da det kan lede til, at potentieller kunder forlader siden. Den bedste måde at afhjælpe problemet er ved at lave et “redirect”. Med et 301 redirect fortæller du nemlig Google, at den besøgende skal flyttes til side B, når man prøver at gå til side A.

 

Tilbage til ordbog