HTTPS bliver afgørende for din hjemmeside

Bliv klogere på, hvorfor HTTPS er så vigtigt at få på din hjemmeside
04/01/2017 · Organic search, Web
04/01/2017 · Organic search, Web

Fra slutningen af januar 2017 vil et nyt tiltag fra Google træde i kraft, som kan være særdeles afgørende for din hjemmeside.

HTTPS er et sikkerhedscertifikat, der viser, om det er sikkert at bevæge sig rundt på en hjemmeside. Hvis ikke hjemmesiden er sat op efter HTTPS, betragtes hjemmesiden af Google fra slutningen af januar ikke længere som sikker. Dette kan have stor betydning for hjemmesiden, og det er derfor vigtigt at få inkorporeret HTTPS med det samme.

Det er generelt vigtigt, at Google betragter en hjemmeside som sikker, men for sider, der behandler følsomme informationer, er det helt afgørende. Følsomme oplysninger kan være loginoplysninger, betalingsinformationer eller lignende, hvor unikke data om enkelte personer findes i databasen.

Selvom det kun er en enkelt underside, der indsamler disse følsomme oplysninger, gælder det, at hele hjemmesiden skal være sikkerhedscertificeret med HTTPS. Dette betyder, at alle undersider og generelt alt indhold, der kan påvirke sikkerheden, skal certificeres.

Udover at hjemmesiden af Google vil blive markeret som usikker, så brugerne kan tro, at det potentielt kan være farligt at færdes på siden eller slet ikke kan få adgang til siden, vil rangeringen af hjemmesiden i Googles søgeresultater også blive påvirket.

Det kan derfor kun gå for langsomt med at få sikkerhedscertificeret hjemmesiden med HTTPS, så du undgår at miste dine besøgende og blive lavere rangeret i Googles søgeresultater.