Google vil markere http-hjemmesider som ”ikke-sikre”

Det er vigtigt at få markeret sin hjemmeside med HTTPS
05/09/2017 · Web
05/09/2017 · Web

Har du en hjemmeside, der ”kun” kører på http-protokollen? I så fald kan du risikere, at Google fra oktober i 2017 i Chrome vil markere din hjemmeside som ”ikke sikker” over for dine brugere, hvis du har en formular på dit website.

Google kom i april 2017 med en meddelelse om, at de fremover vil markere visse http-sider som ”ikke-sikre”. I første omgang vil advarslen kun blive vist, når brugeren skal indtaste data på hjemmesiden, eller hvis den pågældende hjemmeside tilgås i et inkognito-vindue. Men faktisk har Google nu varslet, at alle http sider på et tidspunkt vil blive markeret som ”ikke-sikre”.

Det skyldes, at det er i Googles interesse at kunne tilbyde deres brugere så sikker brug af internettet som muligt. Derfor har de ved hjælp af tiltag som ovenstående belønnet https-domæner og vil nu “straffe” http-hjemmesider.

Hvis dit domæne dermed kun er på http-protokollen, bør du altså overveje at skifte til et https-domæne snarest muligt.

Https gør i modsætning til http brug af en sikkerhedsteknologi, der sørger for, at alle informationer og data sendes via en krypteret – og dermed sikker – forbindelse. Hvis brugeren eksempelvis skal indtaste betalingsoplysninger eller personlige kontaktoplysninger på din hjemmeside, sikrer en https-forbindelse altså, at oplysningerne sendes sikkert og forbliver fortrolige og dermed ikke kan tilgås af tredjepart.

Tidligere var det kun betalingssider, der var påkrævet en sikker forbindelse (altså https-protokollen). Men med det nye tiltag kræver Google større sikkerhed på alle websites, hvilket i dette tilfælde betyder alle sider, hvor brugeren skal indtaste data. Det skyldes, at hvis brugeren eksempelvis indtaster oplysninger i forbindelse med andet end betaling, eks. en nyhedsbrevstilmelding eller en kontaktformular, skal disse også være sikrede.

Dit website bliver ikke alene sikrere, men du får samtidig en troværdig grøn sikkerhedslås i din URL. Den skaber utrolig høj troværdighed hos brugeren og forsikrer dem om, at din side er sikker at bruge. At overveje tilføjelse af https på dit website er altså ikke kun noget, du bør overveje for Googles skyld, men også for jer selv og jeres brugeres sikkerhed.

Kontakt din web-udbyder for at høre, hvordan du får tilføjet et sikkerhedscertifikat til dit webhotel.